Drumcirkel

drumWat is een drumcirkel en hoe gaat het ongeveer in zijn werk?

Door alle tijden en in vele culturen wordt er gedrumd. Troost, saamhorigheid, kracht, focus en spiritualiteit. Menig keer is een drumcirkel een helende ervaring. Maar zeker is het superleuk om te doen!

Soms zijn drumcirkels met traditionele vaste ritmes of vastomlijnde kaders. Niet deze drumcirkel. Wat deze keer bijzonder maakt is, dat we weliswaar spelen met traditionele sjamanentrommels maar met de ritmiek en energie van het Nu.

We starten met een korte begin meditatie die ons helpt met gronden en focussen, daarna begint er een basisritme en ieder kan daar vrij op inspelen. De klank van de drums dringt diep door in je lichaam en zorgt voor een heerlijk gevoel tot op celniveau. De stilte die na afloop van een ronde ontstaat en het tintelende gevoel in je lichaam zijn zeer indrukwekkend…

Er wordt gespeeld met sjamanendrums, klankschalen, rainstick, eigen stem-gebruik en gongs. En natuurlijk de instrumenten die jullie zelf meenemen. Als het past bij de sjamanic drums, is het welkom. (Grote, hard klinkende djembé’s liever niet.)

Als het je leuk lijkt en je doet mee,
meld je dan aan per mail bij Achille.

Zondagmiddag 21 augustus 2016
Inloop vanaf 13.00u.
Aanvang 13.30u.
Einde rond 17.00u.
Bijdrage: € 15,00 graag ter plaatse voldoen.
Vrienden van het Bruishuis krijgen 20% korting!
(Je kunt ook vandaag Vriend worden…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *