Drama-t-ik

 

img_6737-6

Theater is een prachtig luchtig middel om jezelf in allerlei vormen tegen te komen en van daaruit te groeien. Tijdens het spelen kunnen er thema’s langs komen, die je mogelijk herkent in ‘het dagelijks leven’. Na een mooie en leerzame avond in juni over ja-zeggen en accepteren, gaan we nu een basiscursus geven van 4 avonden. In deze basiscursus hebben wij elke avond een ander thema uitgekozen, dat zowel binnen theater als in je normale leven zeer bruikbaar kan zijn. Hier gaan we samen mee spelen.

We gebruiken verschillende vormen van theater, zoals bv: improvisatie, tekst, beweging en zang.

Cursusavonden van 20:00-22:00
Bijdrage: 60 euro voor vier avonden

5 oktober: Feest van de Fouten
We doen ontzettend ons best, willen het graag goed doen en zijn bang fouten te maken. Helaas herkenbaar voor velen. Jammer, omdat fouten maken ook een perfecte manier is om te leren en een stap verder te komen. Tijdens deze avond gaan we een feest maken van de fouten. Durf fouten te maken en merk hoe dat ook leuk kan zijn.

12 oktober: Contactkunst
Het is een hele kunst om contact te maken met anderen en toch bij jezelf te blijven. Hoe doe je dat en waarom lukt dat soms zo moeilijk? Deze avond gaan we hiermee aan de slag. In toneelspel wordt dit niet alleen visueel maar gaan we ook zelf beleven wat er hierbij allemaal gebeurt.

26 oktober: Waterwerken
Deze avond gaan we werken aan het watergevoel en komen termen aan bod: flexibel, vloeibaar en stromen. We gaan (mee)bewegen, maar laten ons niet wegspoelen. Hoe werkt dat bij jou?

2 november: Stemming
Stemming is hier tweeledig. Hoe druk je een stemming/gevoel uit en wat is er dan te zien? En wat vertelt je stem jou en de ander over hoe jij je voelt.

Opgeven bij Joka en Marjolein

 

Een gedachte over “Drama-t-ik”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *