De kunst van het Niet-Weten

Onder de vele aanwezigen bij het laatste praatje van de 18 Minuten Man over Gödel, waarbij de vraag werd gesteld hoe wij omgaan met iets niet weten, was Hans Idink die een verrassend antwoord had op deze vraag. Hij heeft namelijk een filosofie ontwikkeld over wat de invloed van Niet Weten op ons leven en de maatschappij is.

Hans Idink, die gedurende zijn hele leven al veel over de dingen nadenkt, raakte rond zijn twintigste in een crisis waarbij al zijn denkwerk onbruikbaar bleek te zijn. Hij begreep niets meer van de wereld.

Uiteindelijk raakte hij vertrouwd met het niet-weten en ontwikkelde hij de Mirdan-filosofie, die ons leert hoe we het niet-weten tot een nuttig instrument kunnen maken. Dat werkt zowel voor individuen als voor organisaties: hoeveel missers en rampen hadden niet voorkomen kunnen worden als eerder was onderkend dat er informatie of kennis ontbrak?

Wij willen daar graag meer over horen en ervaren hoe wij zijn filosofie kunnen gebruiken in ons eigen leven. Dus we hebben hem gevraagd om een tweedaagse workshop te komen geven in het Bruishuis. De workshop vindt begin september plaats. Vrijdagavond 19 mei en zaterdagmiddag 20 mei geeft hij een voorproefje.

Introductie workshop De kunst van het Niet Weten
19 mei
Aanvang: 19:30 uur
20 mei
Aanvang: 14:30 uur
Bijdrage: geen

Een gedachte over “De kunst van het Niet-Weten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *